Truckkort ett steg in i arbetslivet

Truckkort ett steg in i arbetslivet

För att göra sig attraktiv inom arbetsmarknaden gäller det att man tänker brett och är villig att ta ett flertal olika jobb inom olika nischer. För att göra sig attraktiv kan man genom att gå enklare utbildningar som inte kostar allt för mycket öppna ett större antal dörrar.

En sådan utbildning kan vara att ta ett truckkort. Ett truckkort gör att du öppnar dörrar till en arbetsmarknad där det ständigt eftersöks arbetskraft. Det kommer dagligen ut jobbannonser där arbetskraft eftersöks.

En truckutbildning tar inte längre än tre till fem dagar, beroende på vilken truckutbildare du går hos. Då får du en konkurrenskraftig utbildning där du blir berättigad att köra så kallad klass A och B truckar. Nästan 90% av alla truckjobb där arbetskraft eftersöks räcker denna utbildning. Övriga 10% kräver att du har gått en truckutbildning som gör dig berättigad att köra klass C -truckar. Jobb där klass C-truckar används kan exempelvis vara vid lastning och lossning i hamn. Andra vanligare lagerjobb räcker ett så kallat A+B kort väl.

Truckförarutbildning A+B kostar vanligtvis någonstans runt 3000 kr. I detta ingår då både teoretiskt samt praktiskt lärande. Utbildningen brukar vara mellan tre till fem dagar och avslutas med både ett teoretiskt samt praktiskt prov. Truckutbildningar för privatpersoner finns i de större städerna så som Stockholm, Göteborg och Malmö. Driver du ett företag och vill utbilda din personal på plats så brukar det erbjudas olika former där en truckutbildare kommer ut till ditt företag och utbildar personalen på plats. Oftast så får man fråga om offert på detta då avstånd till ditt företag samt hur många som ska utbildas avgör priset.