Skaffa röjsåg? Läs här först!

Nedhuggna träd med röjsåg

Skaffa röjsåg? Läs här först!

Category : Framtid

För att lyckas med att sköta om sin trädgård på bästa sätt så bör man ha effektiva verktyg som bidrar till ett bra resultat. Några av dessa verktyg som används för att fixa till buskar, högt gräs och annan oönskad växtlighet är exempelvis röjsåg, gräsröjare och buskröjare. Alla dessa tre verktyg gör egentligen samma sak fast på olika sätt och på olika typer av växtligheter.

Röjsågen är väldigt effektiv när man ska göra sig av med större oönskad växtlighet. Genom att tillsätta olika typer av klingor och munstycken på detta effektiva verktyg så kan man göra sig av med större och högre växter på nolltid. Därför är detta verktyg väldigt populärt och används dagligen av såväl privatpersoner såsom myndigheter och liknande över hela världen för att sköta om detta. I Sverige så säljs dessa i större varuhus men även de största varumärkena Stihl och Husqvarna har ett stort utbud av röjsågar till försäljning som man kan beställa hem. Annars finns det massvis av återförsäljare av deras produkter över hela Sverige.

Röjsågen är väldigt effektiv när man ska göra sig av med större oönskad växtlighet.

Gösta Cederqvist AB har jobbat många år med röjsågar, gräsröjare och buskröjare och är experter inom området. Om det är en röjsåg du är ute efter kan de hjälpa dig att hitta den som passar dina behov men också att hitta rätt tillbehör och säkerhetsutrustning. Ta ett snack med dem innan du bestämmer dig för att köpa röjsåg så kan du vara säker på att du får rätt verktyg för rätt arbete.

Gräsröjare är en annan typ av röjsåg som är specialiserad på att röja undan just gräs på ett effektivt sätt. Det finns flertalet företag som konstruerar dessa verktyg men även i detta fall så märker man att Stihl och Husqvarna har de största marknadsandelarna. Man kan även finna billigare varianter av dessa verktyg på t.ex. Jula eller byggmax för en billigare slant men till priset av en sämre kvalité. Innan man beställer hem eller köper en gräsröjare bör man fundera över hur pass mycket man kommer att använda verktyget. Är det så att det inte kommer att användas allt för frekvent eller att man inte önskar använda verktyget under flera år så kan det vara värt att köpa de billigare varianterna och på så sätt tjäna in en slant.

Ytterligare en typ av röjsåg är en så kallad buskröjare. Denna typ av röjsåg är utformad för att fungera bäst på, precis som namnet förklarar, buskar. Genom att använda sig av en buskröjare så kan man snygga till, förfina eller helt enkelt göra sig av med buskar, helt efter önskemål. Det är ett väldigt effektivt verktyg som har sina fördelar i ändamålet i jämförelse med vanlig motorsåg men det är ofta en fråga om personlig preferens. Även bland buskröjare så är de vanligaste märkena Stihl och Husqvarna. De har ett stort utbud av alla slags trädgårdsverktyg i flera olika prisklasser beroende främst på effekt och funktionaliteter som kan finnas med dessa redskap. Det samtliga produkter har gemensamt är en kvalité som man inte kan få på något byggvaruhus som säljer liknande produkter för en billigare peng.

Viktigt att tänka på vid användning av röjsåg, gräsröjare och buskröjare är att alltid använda sig av skyddskläder. Först och främst så bör man använda sig av skyddsglasögon när man använder sig av dessa verktyg. Detta då samtliga verktyg har en hög effekt och används på växtligheter som kan gömma smuts, grus eller liknande som kan vid användning av verktygen, skickas iväg åt oönskat håll och leda till skador.