Välpumpade och raka däck är viktigt!

Däck på gul fälg

Välpumpade och raka däck är viktigt!

Category : Industri

Däcken är de väsentliga tillbehören på bilen som får själva bilen att rulla och därför är det viktigt att se till så att de är i bra skick. På grund av att vädret ibland inte kan vara perfekt för styrningen av bilen och därmed säkerheten är det viktigt att se till så man använder sig av bra däck med bra spårningar. I Lidingö finns det flertalet butiker som tillhandahåller däck till alla årstider och på så sätt kan man säkerställa en säkerhet.

I Lidingö finner man bland annat Bodalsgaraget. Vad som är positivt hos dem är att de har förvaring av däcken under årstiderna man inte använder befintliga däck. Exempelvis så kan man göra det hos Bodalsgaraget som är en stor däckverkstad. Förutom att hjälpa till med själva däckbytet så kan man alltså förvara sina gamla däck i deras lager och därmed behöver man inte ta med sig dessa under den säsong då de inte används. Läs mer vad de kan erbjuda på deras hemsida.

Något som är väldigt vanligt hos däckhandlare i Lidingö förutom att de har tjänster för däckbyte samt försäljning av däck är att de också har ett urval av fälgar till försäljning. Fälgar finns i väldigt många olika utföranden, de dyrare varianterna är kromade och har den lilla extra glimten men detta dock till en något högre summa pengar. Vad som är viktigt är att inhandla fälgar som passar däcken så att de inte är för stora eller för små. Det är därmed vanligast att man köper både däck och fälgar samtidigt.

Däckhandlare i Lidingö har förutom däckhotell och tjänster för byte av däck även tjänster för korrigering av hjulen. Det kan vara så att man kört in i något eller att något av däcken slits snabbare en något annat. Det kan då vara bra att se över detta ifall det är något fel på dem. I vanliga fall är det faktiskt så att hjulen behöver korrigeras, vilka dessa mekaniker som arbetar med däck dagligen kan hjälpa till med. Vad de då gör är att de kontrollerar vinklarna på bilens alla hjul för att se ifall det är något som sticker ut. Detta görs med hjälp av speciella mätverktyg som man i vanliga fall sällan har tillgång till. Genom att analysera däcken kan de sedan korrigera däcken och återställa dem till rätt vinklar ifall detta är nödvändigt och på så sätt har man ökat livslängden på dem då de nu kan slitas i jämn takt istället.

kontrollera balansen på däcken

En annan viktig sak som däckmekanikerna i Lidingö hjälper till med är att kontrollera balansen på däcken. Det kan vara så att bilen gör ifrån så väldigt mycket vibration då däcken inte är balanserade på rätt sätt. Det är vanligt förekommande att däcken blir lite obalanserade efter en viss tids körning på dem. Genom att balansera om dem så ökar man säkerheten då bilen inte blir lika skakig och det blir lättare att styra fordonet. Att balansera om däcken görs genom att man tar bort balanseringsvikterna och tar bort smuts och dylikt som fastnat innan en balanseringsmaskin kontrollerar balansen för att sedan åtgärda detta innan man monterar på däcken igen.